Замовлення приймаються 24/7
0
0
0 грн
Ваш кошик порожній

Для здійснення замовлення додайте вподобані товари в кошик через каталог

Кава робуста

Фільтри
    Назад
    Ступінь обсмажування
    Назад
    Регіон
    Назад
    Смак
    Назад
    Гіркота
    Назад
    Кислинка
    Фільтри
    Сортування: За популярністю
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    115 ₴
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    115 ₴

    Робуста займає друге місце в світі за популярністю після арабіки. Її частка - приблизно 30% від світового виробництва кави.

    Зернова кава робуста – головні відмінності

    Походження. Вперше робусту виявили в басейні річки Конго в XVIII столітті. Африканцям не відразу вдалося приготувати з неї смачну каву – напій виходив занадто гірким. Популярність до робусти прийшла вже в XX столітті, після того як епідемія листкової іржі знищила в Африці практично всю арабіку. Сьогодні робусту продовжують вирощувати на африканському континенті, але лідерами за часткою виробництва стали В'єтнам, Бразилія, Індонезія та Індія.

    Умови вирощування. Якщо порівнювати робусту з арабікою, то вона менш вибаглива до умов навколишнього середовища і не вимагає такого ретельного догляду. Добре переносить спеку і вологість, зростає на рівнинах і в горах, рідко хворіє. Головна умова для вирощування робусти – тропічний клімат.

    Смак. Для робусти характерні різкість, прямота і гіркоту, тому її рідко п'ють в чистому вигляді. Зате робуста дає хороші крему і містить багато кофеїну, тому її часто беруть в основу еспресо-сумішей. При правильному співвідношенні арабіки та робусти виходить ароматний, що бадьорить ранкову каву.

    Про виробництво кави в зернах робуста

    Хоча робуста не сильно вибаглива, технології вирощування та обробки помітно впливають на якість зерен. Щоб поліпшити урожай, деякі фермери прополюють грядки і збирають ягоди вручну. Інші – додатково до цього висаджують робусту в тіні інших дерев, щоб зерна дозрівали повільніше та були приємнішими на смак.

    Спосіб обробки робусти залежить від кліматичних умов. В Індії її найчастіше сушать натуральним способом. В Уганді – теж, за винятком великих зерен, які тут проходять миту обробку. В'єтнам відомий обробкою «wet polished», при якому зерна очищають від м'якоті сильним напором води і тим самим знижують притаманну робусті різкість у смаку.

    Купити каву в зернах робуста в Києві, Харкові, Україні

    У Datis ми обсмажуємо як моносорти робусти, так і робимо суміші з арабікою. Якщо не знаєте, яку каву вибрати, напишіть або зателефонуйте нам - із задоволенням допоможемо розібратися.

    Доставляємо зернову робусту до Києва, Харкова та інших міст України. 

    Показати