Кава в зернах с гірчинкою
-
Спочатку новинки
-
За популярністю
-
За зростанням ціни
-
За зменшенням ціни
Кава Datis c гірчинкою - це смачні лоти з різних куточків світу. Розповідаємо, що впливає на рівень гіркуватості і кому сподобаються такі сорти.
Кава в зернах з гірчинкою - особливості
На рівень гіркуватості в зернах впливають:
- кліматичні умови на плантації;
- спосіб обробки кавових ягід;
- ступінь і профіль обсмажування;
- розмір помелу;
- спосіб приготування.
Дескриптори гіркуватості в кави відносяться до групи карамелізації та сухої дистиляції, тобто проявляються в тонах чорного шоколаду, горіхів, спецій і диму.
Щоб вивести ці ноти на перший план, каву часто обсмажують до середньо-темного і темного ступеня. При такому обсмажуванні кислотність в зернах практично зникає, а гіркота та щільність проявляється краще.
Для кого підходить кава з гірчинкою
Ми рекомендуємо лоти з гірчинкою тим, хто любить пити каву з чорним шоколадом і горіхами.
Лоти з відчутною гіркотою добре розкриваються в еспресо-машині, турці, гейзерній кавоварці та чашці. В якості експерименту спробуйте додати в напій вершки, тростинний цукор або кавовий сироп.
Якщо ви поки не знаєте яку каву вибрати, спробуйте почати з збалансованого лота, в якому гіркота та кислотність відчуваються приблизно однаково. Або зателефонуйте нам – із задоволенням допоможемо вибрати каву на основі ваших уподобань.
Купити каву в зернах з гірчинкою в Києві, Харкові, Україні
В інтернет-магазині Datis представлені сорти з яскравою гіркуватістю з Індонезії, Індії та Куби.
Оформляйте замовлення через кошик або за телефоном – консультанти допоможуть підібрати каву, кавові аксесуари або скласти подарунковий набір.