Кава в зернах моносорт
-
Спочатку новинки
-
За популярністю
-
За зростанням ціни
-
За зменшенням ціни
Моносорт – це кавовий лот з однієї місцевості: країни, регіону, станції обробки або навіть плантації. Гурмани цінують моносорти за те, що вони не містять домішок і дають можливість насолодитися справжнім смаком кави.
Кава в зернах моносорт – особливості
Моносорти стали набувати популярності трохи більше півстоліття тому, коли кавова індустрія взяла курс на specialty каву. До цього європейські обсмажувальники часто змішували 4-5 сортів в один купаж, щоб отримувати більш стабільний смак. А ще розбавляли арабіку робустою, щоб знизити собівартість продукції.
Але кавова культура не стоїть на місці: поціновувачі кави стають більш вимогливими та готові платити за ексклюзив. Попит народжує пропозицію: деякі фермери почали дбайливіше доглядати за плантаціями, щоб урожай отримав високу оцінку SCA і потрапив до класу specialty.
Переваги кави моносортів в зернах
Треба сказати, що не всі моносорти потрапляють до класу specialty. Врожаї з величезних плантацій часто збирають і сортують автоматичним способом, тому іноді може не вистачити «людських рук», щоб довести результат до досконалості. Але такі сорти теж з року в рік поліпшуються і стають більш стабільними за смаком.
А ось кава Спешиалті – це вже напій з історією. Часто його можна відстежити до точки на карті, де розташована плантація. А в деяких випадках навіть знайти фотографії фермерів, які там працюють.
Деякі плантатори вирощують мікролоти – каву з видатним смаком в обмеженій кількості врожаю з однієї плантації. Майстри з обсмаження з усього світу прагнуть купити хоча б мішок такого моносорту, щоб порадувати покупців рідкісною та смачною кавою.
Купити каву в зернах моносорт в Києві, Харкові, Україні
У нашому інтернет-магазині ви знайдете моносорти з арабіки та робусти; Африки, Азії та Південної Америки; середнього та темного обсмаження.
Ми робимо помел під будь-який спосіб приготування: для турки, гейзерної кавоварки, френч-преса, чашки, пуровера.