Замовлення приймаються 24/7
0
0
0 грн
Ваш кошик порожній

Для здійснення замовлення додайте вподобані товари в кошик через каталог

Свіжообсмажена кава в зернах

Фільтри
    Назад
    Ціна
    Назад
    Вид зерна
    Назад
    Тип зерна
    Назад
    Ступінь обсмажування
    Назад
    Регіон
    Назад
    Баланс смаку
    Назад
    Смак
    Назад
    Міцність
    Назад
    Насиченість
    Назад
    Гіркота
    Назад
    Кислинка
    Фільтри
    Сортування: За популярністю
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    90 ₴
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    90 ₴
    Топ продажів
    Бокс з фільтр кавою «Drip Box Double»
    Набір складається з 10 дріпів арабіки, по 2 кожного виду: «Tanzania»; «Peru»; «Guatemala»; «El Salvador»; «Ethiopia Yirgacheffe».
    450 ₴
    Топ продажів
    Дріп-кава «Tanzania»
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    Топ продажів
    Кава в зернах «Arabica Aroma»
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    159 ₴
    Топ продажів
    Кава в зернах «Baileys»
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    149 ₴
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    162 ₴
    Топ продажів
    Кава в зернах «Tiramisu»
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    149 ₴
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    182 ₴
    Кислинка:
    Насиченість:
    Гіркота:
    Міцність:
    125 г
    149 ₴

    З 2013 року в Україні відбувається справжній кавовий бум. Кава європейських брендів відходить на другий план: українські компанії з обсмажування зерен не відстають за технологічністю та смаковими параметрами.

    Свіжообсмажена кава в зернах - як вибрати найсмачнішу

    Коли стикаєшся з різноманіттям сортів кави, на перших порах легко заплутатися та вибрати не «свій» варіант. Тому всім, хто вагається з вибором кави, рекомендуємо міркувати в такій послідовності:

    Арабіка, робуста або суміш. Сорти робусти - міцні, тільні, різкуваті, з прямим смаком і яскравою гіркуватістю. У чистому вигляді її п'ють рідко. Арабіка м'якша та багатогранніша за смаком. Суміш цих сортів добре підходить для еспресо: володіє підбадьорливими властивостями та м'яким ароматом.

    Міцність. Відображає кількість кофеїну в каві після заварювання. Для тих, кому міцна кава протипоказана, у магазині представлений лот Декаф, де кофеїн практично відсутній.

    Кислинка, гірчинка або збалансований смак. Рівень гіркуватості залежить від ступеню обсмажування кавових зерен: чим обсмажування темніше, тим яскравіше гірчинка. Проявляється вона в тонах чорного шоколаду, спецій, какао та легких димних нотах. Рівень кислинки відповідає кількості ягідних і цитрусових тонів. У збалансованих лотах відчуваються відразу дві домінанти.

    Насиченість. Відображає ступінь вираженості смакових властивостей кави. Чим насиченість вище, тим більше відтінків можна відчути.

    Смакові якості лота. Коли визначитеся з попередніми параметрами, відповідних лотів може виявитися декілька. Остаточний вибір можна зробити на основі описів дескрипторів.

    Спосіб помелу. Коли вибір зроблений, залишилося останнє - замовити правильний помел. Гарну каву легко зіпсувати, якщо, наприклад, помел під чашку засипати в гейзерну кавоварку. Тому, роблячи замовлення, вкажіть ваш спосіб приготування або виберіть варіант «Порадьте», щоб консультант допоміг вам визначитися.

    Чому свіжообсмажена кава в зернах - кращий варіант

    Дата обсмаження безпосередньо впливає на якість кави: з часом ароматичні компоненти випаровуються, а смак зерен притупляється. Пік смаку доводиться на 1-3 тиждень після обсмажування. Через 21 день зерна починають втрачати насиченість, а вже через 2 місяці позбавляються більше 60% смакових і ароматичних відтінків.

    Від чого залежить ціна

    У формуванні вартості кави багато нюансів, але можна виділити три основні чинники:

    Походження. У країнах з різним рівнем економіки оплата праці плантаторів сильно відрізняється. Наприклад в Ефіопії фермери отримують за 1 кг кавових ягід в рази менше плантаторів з Коста-Ріки.

    Виробництво. Збирати каву в гірській місцевості вручну дорожче, ніж автоматизованою технікою на рівнинах. Митий спосіб обробки кавових ягід дорожче сухого. Ще на собівартість впливає спосіб транспортування кави в країну призначення і клас обладнання, на якому її будуть обсмажувати.

    Якість зерен. Кожному лоту привласнюється оцінка за 100 бальною шкалою SCA. Бали нараховують за:

    • аромат меленої і завареного кави;
    • смак (букет, післясмак, кислотність);
    • тіло;
    • баланс;
    • відсутність дефектів.

    Сорти, які набрали від 80 балів, можуть потрапити в розряд Specialty Coffee.

    Купити свіжообсмажену каву в зернах у Києві, Харкові, Україні

    Ми відстежуємо врожаї з кавових плантацій в різних куточках світу, замовляємо, а потім обсмажуємо зерна в ростері. Зернову кави доставляємо до Києва, Харкова та інших міст України.

    Замовити каву для кавомашини та інших видів заварювання можна через кошик інтернет-магазину або за телефонами зі сторінки «Контакти».

    Показати